Sienihulluus iski tänä vuonna aiemmin kuin muina vuosina. Jo kesäkuussa alkoi kiertää huhuja kantarellien - tuon keltaisen kullan ilmestymisestä metsiin.
Kantarellit säilön mieluiten pakastamalla. Eli kuivan pannun kautta ensin nesteet pois ja kun jäähtynyt, pakkaseen.
Kultarousku on harvinainen herkku. Tai ainakaan minä en sitä löydä kuin yhdestä paikasta. Tämän rouskun tunnistaa valtavasta maidon erityksestä, joka värjää kädet oranssiksi. Sieni tuoksuu hummerille. Tätä ei tarvitse ryöpätä vaan pannulle vaan ja syömään :-) Tämä sopii erinomaisesti mm. lämpöisiin voileipiin.
Kultarousku |
Ihania herkkutatteja!!
Mustavahakas on mielestäni paras sieni. Se valitettavasti on myös matojen mielestä mahtava sieni.
Mustavahakas |
Tämän verran on nyt kuivattuna. Wanha voipytty ja iso lasikippo kuivattua suppilovahveroa. Yksi iso kippo mustatorvisientä ja pieni lasikipollinen mustavahakasta.
Näiden lisäksi olen poiminut rouskuja noin pari ämpärillistä. Niillä ilahdutin äitiä ja ystävääni Satua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti