7.4.2016

Kammarin korennot

Eilen illalla innostuin kokeilemaan uudella tekniikalla korentojen tekemistä.


Tämä ei ole kärsivällisen puuhastelijan hommaa, sillä siipien kuivuminen vie useita tunteja. Ne kannattaakin jättää yöksi kuivumaan ja jatkaa korennon kasaamista vasta seuraavana päivänä.

Tässä ohje muutamasta työvaiheesta. Olin niin innoissani, että unohdin ottaa kuvia ihan joka vaiheesta... :-)

VIOLETTI SUDENKORENTO


1. Tarvikkeet: Leivinpaperi, alumiinilankaa, helmiä tai kimallejauhetta, sivuleikkurit, ohutta rautalankaa ja Glossy Accentsia (tai vastaavaa)

2. Leikkaa alumiinilangasta n. 30 cm pätkiä kaksi kappaletta.
- Taivuttele ne korennon siipien muotoon ja kiinnitä päät lähelle keskiosaa. 
- Paina siivet tiukasti leivinpaperin päälle ja valuta Glossy accentsia siipi täyteen, reunoja myöden. Ei haittaa vaikka ainetta menee jostain yli tai jos alapuolelta vähän valuu yli.
- Tiputtele vielä märkään nesteeseen pikkuruisia helmiä. Jos käytät kimallejauhetta, ripottele sitä ensin siiven pohjalle ja vasta sitten Glossy accents päälle.

3. Jätä kuivumaan useiksi tunneiksi. Älä liikuttele siipiä, kunnes aine on muuttunut ihan kirkaaksi ja läpinäkyväksi. Itse kuivatin 6 tuntia ja vielä oli hieman märkä. 

4. Valitse mieleisesi helmet ja tee niistä korennolle vartalo. Itse aloitin kasaamisen pienistä silmähelmistä, jotka pujotin ohuen rautalangan keskelle ja läksin siitä pujottelemaan loput helmet.

Kun siivet ovat kuivat, ne irtoavat leivinpaperista ilman suurempaa väkivaltaa. Siipiä ei voi enää tässä vaiheessa muotoilla, koska kuivunut mömmö voi irrota siiven reunoista. Siipivälin keskiosasta voit taivutella ne haluamaasi muotoon. Sido siipiparit ohuella rautalangalla yhteen ja sido lopuksi vielä vartalo kiinni rautalangalla.

PINKKI SUDENKORENTO

On periaatteessa tehty samalla tavalla kuin violetti, mutta laitoin heti alkuvaiheessa siipiväleihin jo yhdet helmet. Se asetti vähän haasteita glossy accentsin kanssa, koska siipiä ei saanut ihan littaan leivinpaperin päälle. Jouduinkin tekemään ne kahdessa osassa.Haastetta toi myös vartalon kiinnitys, koska siipivälissä olevien helmien reiäthän oli nyt vaakasuuntaan. Ensin kiinnitin korennon pään ylempiin siipiin ja sitten alavartalon alasiipiin,jotka sitten rautalangalla yhdistin.

SUKKAHOUSUKORENTO


Lopuksi tein vielä yhden korennon vanhalla sukkahousutekniikalla. Olen joskus askarteluliikkeestä ostanut ns. nailonsukkaa tähän tarkoitukseen. 

* Väännä tukevasta rautalangasta siivet (tähän ei käy alumiinilanka, koska se on liian taipuisaa) ja vedä niihin päälle sukka. 
* Kiristä tiukaksi ja sido ohuella rautalangalla keskiosaan. Mitä kireämmälle saat sukan vedettyä, sen läpikuultavampi siivestä tulee.
* Sido molemmat siipivälit yhteen ja lopuksi kiinnitä vartalo.

En tiedä mikä korento tämä lie, kun nuo toiset siivet jäi vähän torsoiksi :-)2 kommenttia:

Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti...

Hienoja korentoja :)

Kipsun kammari kirjoitti...

Kiitti Jani. Niitä oli kiva tehdä :-)