Sivut

15.1.2019

Pyykkietikka on ihan mahtava ekotuote

Tätä tuoksua ei voita mitkään huuhteluaineet
Olen muutaman vuoden käyttänyt pyykinpesussa käteviä pesuainetabletteja, joissa on huuhteluaine mukana. Tässä yhtenä päivänä erehdyin kaupassa lukemaan pakkauksen tuoteselosteen. Lähes kaikki pesuaineet ovat vaarallisia vesieliöstölle ja ties mille. Aikani kaupassa pähkäilyäni, päätin siirtyä kotimaiseen Serto-jauheeseen, joka on fosfaatiton, hajusteeton, zeoliititon ja kohtuuhintainen.

Huuhteluainetta tarvitsisi myös, mutta löytyisikö kaupan aineille jotain vaihtoehtoja?Ratkaisu ongelmaan löytyi etikasta. Niinpä niin - vanha kunnon etikka 👍

Kuluttajille pyykkietikkaa löytyy monilta valmistajilta, ihanissa pulloissa, ihanalla hinnalla. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen, koska oma pyykkietikka on maailman helpointa valmistaa itse. Ja jos tahdot tuoksuja, laita etikan sekaan muutama tippa jotain eteeristä öljyä. Kokeile tuoksuja ensin hillitysti muutamasta tipasta 10 tippaan per puoli litraa.

Omaan käyttöön kelpasi puolen litran limupullo, johon printtasin etiketin
Pyykkietikan ohje on seuraava:
Mittaa pulloon 4 dl väkiviinaetikkaa ja 1 dl vettä. No siinäpä se sitten olikin 😊 
Lisää halutessasi eteeriset öljyt. Jos käytät öljyjä, muista ravistaa pulloa aina ennen käyttöä.

Lorauta pesukoneen huuhteluainelokeroon 
n. 0,5 -1 dl etikkaseosta. 

Etikka voi lievästi tuoksua kosteassa pyykissä, mutta sen kuivuessa tuoksu häviää. Puolen desin annostuksella en ole huomannut etikan tuoksua kosteassakaan pyykissä.

Etikkahuuhteluaineen käyttö on ekoteko ja se myös poistaa pesuainejäämät pyykistä ja pesukoneesta. Huomasin, että pesukoneen tiivisteiden välitkin ovat puhtaat joka pesun jäljiltä.
Vaatteissa etikka kirkastaa värejä, poistaa tahroja ja vähentää sähköisyyttä. Se tekee myös pyykistä pehmeää eikä pilaa vaatteiden elastaania.

Ja hei, etikan voi itsekin laittaa kauniiseen pulloon ja tehdä sen kylkeen kivan etiketin. 

Lähteet:

Ei kommentteja: